احتمالاً برای شما هم اتفاق افتاده است که بعد بیدارشدن از خواب، گردن درد و سردردهای ضرباندار احساس میکنید و تا پایان روز و حتی روزهای بعد هم احساس ناراحتی دارید. قطعاً ممکن است که همه افراد گردن درد ساده و زودگذر را تجربه کنند؛ اما اگر این درد مداوم باشد، باید برای برطرفکردن درد، علت آن را مشخص کنید.
در حال حاضر یکی از روشهای تأثیرگذار بر کاهش درد و شناخت علت گردن درد، تست نوار عصب و عضله است. این نوارها کمک زیادی به کاهش درد میکنند و کاربردهای مختلفی دارند؛ از همین رو اگر میخواهید با انواع نوار عصب گردن آشنا شوید، در ادامه این مطلب از سایت تهران RTMS همراه ما باشید.
علائم آسیب عصبی گردن
در حالت کلی گردن درد به دلایل مختلفی اتفاق میافتد و علائم متفاوتی دارد. از طرفی میان آسیب به عصبهای گردن، در دو شکل حاد یا مزمن یا اختصاصی و غیراختصاصی خود را نشان میدهد.
مثلاً ممکن است که علت گردن درد، فشردگی بیش از حد عصبها توسط بافتهای اطراف آن باشد. از طرفی در برخی از موارد، التهاب عصبها هم سبب آسیبهای گردن میشوند؛ اما معمولاً علائم گردن درد با علتهای مختلف، به شکلهای زیر مشخص میشوند:
- احساس سفتی گردن
- ازدستدادن قدرت در بازوها و سوزنسوزنشدن گردن و بازوها
- احساس سرگیجه
- دردهای کوبنده در سروگردن
- حرکت درد در سر، شانهها، کتف و دستها
- احساس محدودیت در حرکت، خمشدن و چرخش گردن
البته علائم آسیب عصب گردن بر اساس علتهای آن متفاوت است؛ از همین رو بهتر است که با مشاهده هرگونه ناراحتی در گردن، با توجه به تشخیص پزشک متخصص و با استفاده از نوار عصب گردن، علت آن را متوجه شوید.
نوار عصب گردن چیست؟
همانطور که اشارع شد، علت اصلی درد گردن و آسیبهای وارد شده به آن، آسیب بهسلامت عصبهای اطراف آن است. تمامی عصبهای بدن از جمله گردن، رگهای بسیار باریکی هستند که از مغز و نخاع شروع میشوند و به قسمتهای دیگر بدن میرسند؛ اما هر زمان که این عصبها فعالیت عادی نداشته باشند، احساس گردن درد به وجود میآید.
نوار عصب و عضله گردن یا همان الکترومیوگرافی (EMG)، یکی از تستهای تشخیصی برای سنجش عملکرد عصبهای بدن از جمله گردن است که فعالیت آنها را بررسی میکند. نوار گردن، سیگنالهای الکتریکی موجود در عصبها را به شکل نمودار یا اعداد ترجمه میکند و به پزشکان در تشخیص علت مشکل کمک میکند.
انواع نوار عصب عضله گردن
آزمایش نوار عصب دیسک گردن، یکی از بهترین روشها برای تشخیص آسیبهای عصبی و عضلانی است که میزان آسیب وارد شده به عصبها را هم مشخص میکند. البته باتوجهبه علل مختلف درد گردن، نوار عصب گردن متناسب با علائم هر کدام از افراد انجام میشود؛ از همین رو آزمایشهای مختلفی برای نوار عصب و عضله گردن وجود دارد که در ادامه برخی از مهمترین آنها را معرفی میکنیم:
1.تست دامنه حرکتی
یکی از آزمایشهای مربوط به نوار عصب گردن، بررسی دامنه حرکتی است. بر اساس این تست، محدوده حرکتی گردن و انعطافپذیری رباطها، تاندونها، ماهیچهها، مفاصل و استخوانها مشخص میشود. بر اساس این آزمایش، میتوان توانایی حرکت گردن در تمام جهتها و محدودیتهای حرکتی آن را تعیین کرد. البته برای انجام تست دامنه حرکتی، استفاده از ابزارها و تجهیزات مختلف پزشکی ضروری است و باید به دست پزشک متخصص انجام شود.
2. تست قدرت عضلانی
در برخی از موارد، گردن درد به دلیل ضعف قدرت عضلات اتفاق میافتد و سبب آسیب عصبی و کشیدگی عضلانی میشود؛ از همین رو تست قدت عضلانی با استفاده از نوار عصب عضله از گردن، برای بیمار تشخیص آسیب عضلات گردن انجام میشود.
3. تست رفلکس
هدف اصلی تست رفلکس، اندازهگیری پاسخ عضلات گردن در مقابل ضربه است. در این آزمایش، از چکش رفلکس و نوار عصب گردن استفاده میشود. درصورتیکه رفلکسهای ثبت شده در حالت غیرطبیعی باشند و اندازه ضعیفی را نشان دهند، احتمال تحریک یا فشردهشدن عصبهای گردن بیمار وجود دارد.
4. مطالعه هدایت عصبی
تست هدایت عصبی یا همان NCV، برای تعیین عملکرد درست عضلههای گردن انجام میشود. در واقع این آزمایش، بهعنوان مکمل تست الکترومیوگرافی است؛ به این صورت که چسبهای مختلفی در قسمتهای مربوط به گردن زده میشود و با استفاده از آنها، اطلاعات و دادههای عصبی ثبت میشود. با کمک این تست، میزان فشار واردشده روی عصبها و شدت آنها مشخص میشود.
5. الکترومیوگرافی (emg)
بر اساس این تست، سیگنالهای ارائه شده از عضلات و عصبها ثبت و بررسی میشوند. به بیان دیگر، الکترومیوگرافی تمرکز خود را بر فعالیت الکتریکی عضلات قرار میدهد. بر همین اساس، سوزنهای بسیار ظریفی به عضلهها وارد میشود و عملکرد عضله به طور کامل ثبت میشود.
تمامی تستهای ذکر شده، کاملاً تخصصی هستند و باید به شکل خاص خود انجام شوند؛ از همین رو اگر میخواهید به تشخیص صحیحی از درد گردن برسید، حتماً به مرکز درمان تخصصی بیماری های مغز و اعصاب معتبر مانند مجموعه تهران آر تی ام اس مراجعه کنید.
کاربرد نوار عصب دیسک گردن چیست؟
پزشکان معمولاً از نوار عصب گردن برای تشخیص اختلالات و عارضههای مربوط به فشردهشدن عصبها استفاده میکنند. تمامی بیماریها و علل درد در ناحیه گردن و پیداکردن نقطه اصلی درد، با کمک نوار عصب دیسک گردن انجام میشود. از طرفی نوار گردن، به تشخیص بیماریهای زیر هم کمک میکند:
- سندرم تونل کارپال
- سندرم خروجی قفسه سینه
- گیرافتادن عصب اولنار
- سیاتیک
- دردهای مربوط به دیسک
- بیماریهای عضلانی
- بیحسی و گزگز شدن اندامها
- درمان کمردرد
- درمان گردن درد
- دیستروفی عضلانی
- نوروپاتیها
البته نوار عصب از گردن بیماریهای تخصصی دیگری را هم تشخیص و درمان میکند که با مراجعه به پزشک متخصص میتوانید درباره آنها اطلاعات به دست بیاورید.
مراحل گرفتن نوار عصب عضله گردن
حتماً برای شما هم این سؤال پیشآمده است که تست نوار عصب گردن چگونه انجام می شود؟ این آزمایش در دو شکل سرپایی یا در بیمارستان انجام میشود و روش انجام آن بر اساس شرایط و تشخیص پزشک تعیین میگردد.
پزشک متخصص مغز و اعصاب، برچسب مخصوص را روی پوست بیمار میچسباند و مشغول مطالعه هدایت عصبی و آزمایش اعصاب میشود و نتایج را ثبت میکند. سپس بر اساس نتیجه آزمایش، مراحل زیر را پشت سر میگذارد:
- قبل از انجام آزمایش بیمار به حالت نشسته یا درازکشیدن در میآید.
- ابتدا پزشک عضله موردنظر را پیدا میکند و بعد از ضدعفونی محل پوست، سوزن بسیار ظریف و استریل شده را وارد پوست قرار میدهد و یک الکترود زمین هم زیر بازو یا زیر پا قرار داده میشود.
- پزشک از بیمار درخواست آرامش میکند و در مرحله بعد از فرد میخواهد که انقباضات خفیف عضلاتی یا باقدرت کامل انجام دهد. در این زمان، دستگاه، سیگنالهای الکتریکی عضله را اندازهگیری میکند
- ممکن است که از تقویتکننده صوتی هم برای ثبت ظاهر و صدای عصبهای الکتریکی استفاده شود.
- پزشک بعد از ثبت اطلاعات از ماهیچهها، سوزنها را خارج میکند.
آیا گرفتن نوار عصب گردن درد دارد؟
بر اساس تجربه بیماران و گفته پزشکان، آزمایش EMG یا گرفتن نوار عصب و عضله گردن، درد خفیفی دارد و حتی برخی از افراد هیچ دردی را احساس نمیکنند. زمانی که پزشک سوزن را در پوست بیمار وارد میکند، امکان احساس درد خفیف وجود دارد؛ اما اگر بیمار آستانه درد پایینی داشته باشد، حتماً باید با پزشک مشورت کند.
البته اگر در هنگام انجام تست نوار گردن احساس درد شدیدی داشتید، باید به پزشک اطلاع دهید؛ چرا که اگر آزمایش در شرایط معمول انجام نشود، نتیجه کاملی هم نشان نمیدهد.
هزینه نوار عصب گردن چقدر است؟
نوار عصب و عضله گردن، با استفاده از دستگاههای تخصصی و ابزارهای مختلف انجام میشود و همین موضوع سبب تغییر در هزینهی آن میشود. البته بهطورکلی هزینه نوار عصب گردن در بیمارستانها و کلینیکها بر اساس عوامل مختلفی تغییر میکند که در ادامه هر کدام را معرفی میکنیم:
- هرچه مکان انجام آزمایش مجهزتر و مدرنتر باشد، هزینه نوار عصب عضله گردن بیشتر میشود
- معمولاً کلینیکهای خصوصی نسبت به کلینیکهای دولتی هزینه بیشتری برای تست نوار عصب دیسک گردن نیاز دارند
- تخصص و تجربه پزشک در بررسی و تحلیل نوار گردن، سبب افزایش قیمت تست نسبت به پزشک عمومی میشود
- تعداد عصبهای آزمایش شده، نوع آنها و تعداد اندامهای آزمایش شده، در قیمت نهایی تست تأثیر میگذارد
- درصورتیکه بیمار نیاز به دو آزمایش سرعت هدایت عصبی و نوار عضله داشته باشد، هزینه بیشتری نسبت به هر آزمایش باید پرداخت کند
اگر میخواهید با هزینه معقول انجام نوار عصب و عضله گردن آشنا شوید، میتوانید به کلینیک تهران RTMS مراجعه کنید.
سخن پایانی
انجام تست نوار عصب گردن، برای تشخیص بیماریها و علل اصلی درد گردن گزینه مناسبی است؛ اما توجه داشته باشید که اگر تشخیص پزشک غلط باشد یا تستهای مربوط به نوار گردن بهدرستی انجام نشود، نتایج غیر قابل جبرانی به دنبال دارد. همین موضوع سبب میشود که بیماران در پیداکردن بهترین کلینیک برای گرفتن نوار گردن، وسواس بیشتری داشته باشند.
باتوجهبه این که نوار عصب دیسک گردن کاملاً تخصصی است، باید برای انجام آن به کلینیک مغز و اعصاب معتبر مراجعه کنید؛ از همین رو ما به شما مرکز rtms در تهران را پیشنهاد میکنیم. این مرکز تخصص کافی در زمینه درمانهای نوین حوزه مغز و اعصاب و روان دارد و از متخصصان برتر برای درمان بیماران کمک میگیرد. شما میتوانید برای مشاهده خدمات این مجموعه، به وبسایت تهران rtms مراجعه کنید.
تست نوار عصب و عضله گردن معمولاً درد خفیفی دارد. بسیاری از بیماران هنگام وارد شدن سوزن به پوست احساس درد ملایمی میکنند، اما اکثر افراد درد قابلتحملی را تجربه میکنند. اگر شما آستانه درد پایینی دارید یا در هنگام تست احساس درد شدید داشتید، حتماً به پزشک اطلاع دهید.
نوار عصب و عضله گردن یکی از دقیقترین روشها برای تشخیص مشکلات و آسیبهای عصبی در گردن است. این تست به پزشکان کمک میکند تا عصبها و عضلات را بررسی کرده و آسیبهای احتمالی مانند فشردگی عصبها یا اختلالات عملکردی را شناسایی کنند.
هزینه نوار عصب گردن به عوامل مختلفی از جمله مکان انجام تست، تجربه پزشک، و تعداد عصبها و عضلات بررسیشده بستگی دارد. معمولاً تستهای انجامشده در کلینیکهای خصوصی هزینه بیشتری نسبت به مراکز دولتی دارند و همچنین اگر نیاز به آزمایشهای تکمیلی مانند هدایت عصبی باشد، هزینه نهایی بیشتر میشود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید