درمان وزوز گوش بدون دارو

یکی از جامع‌ترین مشکلاتی که در رابطه با شنوایی وجود دارد، وزوز گوش است. اکثریت مردم در یک دوره موقت یا دائمی با این عارضه مواجه می‌شوند که گاهی باعث آزار و اذیت می‌شود. وزوز گوش یک مشکل شنوایی است که به واسطه از بین رفتن چندین عصب شنوایی پدیدار می‌شود و گاهی در مواردی باعث می‌شود تا فرد نتواند به صورت نرمال زندگی خود را پشت سر بگذارد. در صورتی که با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنید، حتما این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

در مشاهداتی که روی این مشکل شنوایی انجام شده، مشخص شده است که وزوز گوش چندین نوع دارد. در مدل‌های اولیه، فرد آن‌چنان اذیت نمی‌شود و می‌تواند به صورت عادی بشنود و تمرکز کند؛ اما در مواردی حاد، فرد توانایی داشتن تمرکز را از دست می‌دهد و صدای وزوز او را به شدت آزار می‌دهد که باعث ایجاد مشکلاتی همچون عدم تعادل، عدم کنترل ذهن، عصبانیت شدید، تغییر خلق و خو و... می‌شود که نشان می‌دهد یک مشکل کوچک چقدر می‌تواند تغییر ایجاد کند. در این مطلب برایتان از روش‌های درمان وزوش گوش صحبت کرده‌ایم. همراه ما باشید.

درمان وزوز گوش با تحریک مغناطیسی مغز


بیشتر بخوانید: کلینیک سردرد در تهران


علت وزوز گوش

وزوز گوش به دلایل مختلفی می‌تواند رخ دهد که در ادامه به بررسی چند مورد از آن‌ها می‌پردازیم:

  • آسیب به سلول‌های شنوایی گوش داخلی

افزایش سن یا قرار گرفتن در معرض صداهای بلند می‌تواند به سلول‌های کوچک مویی که درون گوش داخلی قرار دارند، آسیب بزند. این سلول‌ها مسئول انتقال صدا به مغز هستند و آسیب آن‌ها ممکن است منجر به وز وز گوش شود.

  • عفونت یا انسداد گوش

تجمع موم گوش، عفونت یا وجود اجسام خارجی در گوش می‌تواند باعث وزوز شود. این شرایط معمولا با درمان قابل برطرف کردن است.

  • کاهش شنوایی مرتبط با سن

با افزایش سن، شنوایی به طور طبیعی کاهش می‌یابد. این وضعیت که به پیرگوشی نیز معروف است از دلایل شایع زنگ زدن گوش است.

  • مصرف برخی داروها

برخی داروها مانند آنتی بیوتیک‌ها، آسپرین، داروهای ضدافسردگی  و ضدالتهابی می‌توانند وزوز گوش را تشدید کنند.

  • استرس و اضطراب

استرس و اضطراب می‌توانند وزوز گوش را تشدید کنند یا حتی عامل شروع آن باشند. تشخیص دقیق علت وزوز گوش نیاز به مشاوره با پزشک متخصص گوش، حلق و بینی دارد. آزمایش‌های شنوایی و ارزیابی کامل می‌تواند به شناسایی علت و انتخاب درمان مناسب کمک کند.

  • بیماری های مربوط به گوش داخلی

بیماری‌هایی همچون بیماری منییر یا نوروم آکوستیک ممکن است با وزوز گوش همراه باشند.

  • اختلال در مفصل فک

مشکلات مفصل گیجگاهی فکی که در نزدیکی گوش قرار دارد، می‌تواند باعث وزوز شود. درمان این مشکل به کاهش وزوز کمک کند.

معرفی روش ‌های درمان وزوز گوش

سوال اینجاست که نحوه درمان وزوز گوش چگونه است و چه درمانی برای این بیماری وجود دارد؟ خوشبختانه امروزه برای درمان مشکلاتی نظیر این عارضه ناراحت‌کننده، نیازی به درمان‌های تهاجمی و مصرف داروهای شیمیایی نیست، بلکه درمان وزوز گوش بدون دارو امکان پذیر شده است. درمان قطعی وزوز گوش با استفاده از روش‌های غیر تهاجمی صورت خواهد گرفت که در ادامه این مطلب به صورت مفصل راجع به آن صحبت خواهیم کرد.

زنگ زدن گوش

وزوز گوش در اثر از بین رفتن عصب‌های شنوایی در گوش داخلی به وجود می‌آید، پس نمی‌توان گفت که فقط در همان سطح ضعیف خود باقی خواهد ماند. این عارضه در ابتدا بسیار جزئی است و فقط برای چند ثانیه در طول روز حس می‌شود و مانع انجام هیچ کاری نمی‌شود؛ اما در صورت عدم درمان، پیشرفت خواهد کرد. با مشاهده مطالعاتی که روی افراد مبتلا، انجام شده است، مشخص شد که در صورت جدی شدن این عارضه، باعث ایجاد مشکلات فراوانی می‌شود و فعالیت روزانه فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

تعادل بدن انسان به وسیله گوش‌ها کنترل می‌شود و زمانی که وزوز گوش پیشرفت می‌کند، عدم تعادل اولین مشکل جدی است که با خود به همراه خواهد داشت. در مورد دوم، باعث عصبانیت و تغییر رفتار در فرد می‌شود، زیرا تحمل یک صدای آزار دهنده در گوش‌ها برای کل روز غیرممکن است و در یک نقطه، فرد کنترل عصبی خود را از دست خواهد داد که جلوه بسیار زشتی برای او به همراه خواهد داشت. با توجه به عوارض درمان نشدن این بیماری، نمی‌توان از آن به سادگی گذشت و باید به دنبال درمان بود.

روش ‌های درمان وزوز گوش در گذشته با استفاده از روش‌های تهاجمی همچون استفاده از دارو انجام می‌شدند؛ ولی امروزه درمان وزوز گوش با rtms بهترین روش درمان این بیماری شناخته می‌شود که درصد موفقیت آن بسیار بالا است. یکی از فواید تحریک مغناطیسی مغز rtms این است که در طول روند درمان، شما می‌توانید به فعالیت روزمره خود ادامه دهید، زیرا این روش نیاز به هیچ‌گونه بستری شدن یا درمان تهاجمی ندارد و روند درمان بسیار ساده خواهد بود. در ادامه به صورت اختصاصی راجع به درمان این عارضه با استفاده از دستگاه rtms صحبت خواهیم کرد.

نحوه عملکرد درمان وزوز گوش با rtms چگونه است؟

دستگاه درمان وزوز گوش که rtms نام دارد، یک میدان الکترو مغناطیسی ایجاد می‌کند که عصب‌های شنوایی در گوش داخلی را تحت تاثیر میدان الکترومغناطیسی قرار می‌دهند تا تحریک پذیری آن‌ها کاهش پیدا کند و از ایجاد صدای وزوز جلوگیری شود. به زبان ساده در این روش درمانی، پزشک دستگاه rtms را روی سر بیمار قرار می‌دهد و نواحی گوش داخلی را از روی پوست سر تحت پوشش قرار می‌دهد تا امواج الکترومغناطیسی دستگاه که در یک طول موج خاص تنظیم شده‌اند، گوش داخلی را هدف قرار دهند. این روش درمان، غیر تهاجمی است؛ یعنی هیچ‌گونه عوارضی به همراه ندارد که سختی درمان نیز جزو آن است. پس از چند دقیقه تحت درمان بودن، فرد آماده است که به زندگی روزمره خود برگردد تا زمان جلسه بعدی فرا رسد.

فواید درمان وزوز گوش با دستگاه آر تی ام اس

هدف اصلی از معرفی درمان وزوز گوش با استفاده از دستگاه آر تی ام اس این موضوع بود که این روش درمانی، فواید بسیار زیادی همراه خود دارد که باعث می‌شود تاثیرگذاری آن روی بیماری بسیار قابل قبول باشد. درمان بیماری‌ها همیشه با موارد منفی زیادی همراه بوده‌اند که گاهی باعث شده‌اند تا فرد از درمان بیماری صرف نظر کند یا زندگی روزمره او برای مدت زمان مشخصی دچار اختلال شود، اما در روش درمان با دستگاه الکترومغناطیسی دیگر خبری از این موارد نیست. در ادامه فواید درمان وزوز گوش با آر تی ام اس را برای شما شرح داده‌ایم.

درمان سریع

درمان بیماری‌های مرتبط با جمجمه، اکثرا همراه با بیهوشی‌های موضعی یا بیهوشی سخت صورت خواهند گرفت که باعث می‌شوند مدت زمان زیادی صرف جلسات درمانی شود؛ اما با استفاده از دستگاه آر تی ام اس درمان به سرعت انجام می‌شود و وقت زیادی را از بیمار نخواهد گرفت. کاهش زمان درمان به منظور کاهش موفقیت درمان نیست، زیرا دستگاه مورد استفاده تفاوت زمانی را رقم می‌زند. دستگاه آر تی ام اس برای درمان این عارضه، تنها به چند دقیقه زمان نیاز دارد و با استفاده از امواج خود به راحتی به نورون‌های گوش داخلی دسترسی پیدا می‌کند و از ایجاد وزوز جلوگیری خواهد کرد.

فواید درمان وزوز گوش با آر تی ام اس

بدون عوارض

عوارض درمان فقط مرتبط با بیماری‌ها یا مشکلاتی که پس از درمان به آن دچار می‌شوید نیست؛ بلکه بیهوشی یا استفاده از دارو‌ها نیز می‌توانند باعث ایجاد عوارضی همچون عدم هوشیاری شوند. در روش درمانی دستگاه الکترومغناطیسی هیچ‌گونه عارضه پس از درمانی وجود ندارد که باعث می‌شود تا فرد احساس بهتری نسبت به دوره درمانی خود داشته باشد و با انگیزه بیشتری درمان را ادامه دهد.

نتیجه گیری سریع

برای مشاهده نتایج درمان با دستگاه آر تی ام اس نیازی به صبر کردن ندارید، زیرا نتایج این درمان به صورت آنی قابل مشاهده هستند و فرد این موضوع که وزوزها از بین رفته‌اند را متوجه خواهد شد. کاهش وزوز گوش در جلسات اولیه قابل مشاهده است که در صورت ادامه دوره درمانی و تکمیل آن، می‌توان از بین رفتن کامل آن را مشاهده کرد.

بدون نیاز به مصرف دارو

درمان با استفاده از دستگاه آر تی ام اس نیازی به هیچ‌گونه دارویی ندارد و فقط با استفاده از امواج الکترومغناطیسی صورت می‌گیرد که به نوبه خود یک روش فوق‌العاده است. استفاده از دارو‌ها در درمان بیماری‌ها همیشه جوابگو نبوده‌اند، زیرا بدن بیماران ممکن است در مقابل دارو‌ها مقاومت کنند و نتایج دلخواه برآورده نشود. به همین دلیل است که درصد موفقیت دستگاه آر تی ام اس بسیار بالا است، زیرا نیازی به دارو ندارد و تمامی افراد می‌توانند آن را به سادگی پشت سر بگذارند.

آیا درمان وزوز گوش با آر تی ام اس معایبی دارد؟

یکی از موضوعاتی که در ابتدای این مقاله راجع به آن صحبت کردیم، این بود که این روش درمانی، هیچ‌گونه عوارضی به همراه ندارد. معایب درمان وزوز گوش با آر تی ام اس را نمی‌توان عوارض معرفی کرد؛ زیرا باعث هیچ‌گونه بیماری یا عارضه ای در بدن نخواهند شد.

احساس سوزش در پوست سر

درمان وزوز گوش با تحریک مغناطیسی مغز باعث می‌شود تا پوست سر احساس سوزش کند که بسیار عادی است. این احساس در پوست سر به دلیل رد شدن امواج الکترومغناطیسی است که طبیعی هستند و در مدت زمان بسیار کوتاهی رفع خواهند شد. نیازی به نگرانی برای این موضوع نیست، زیرا از امواج الکترومغناطیسی در درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود که در تمامی آن‌ها احساس سوزش پوست سر مشاهده شده است.

احساس سردرد‌های موقتی

طبیعی است که با استفاده از امواج الکترو مغناطیسی، فرد دچار سردردهای موقت شود و دلیل آن هم تغییر ناگهانی در نورون‌های گوش است. علاوه بر تغییر و درمان نورون‌های گوش داخلی، عصب‌های مغزی نسبت به رد شدن امواج واکنش نشان خواهند داد که این مورد هم به تعداد زیاد مشاهده شده است و پس از چند ساعت رفع خواهد شد.

معایب درمان وزوز گوش با آر تی ام اس

ناراحتی پوستی یا سفت شدن پوست

سفت شدن پوست سر در مواردی نادر، ممکن است رخ دهد که به دلیل حساسیت پوستی فرد است. این مورد برای همه رخ نخواهد داد؛ زیرا بستگی به حساس بودن پوست دارد. در چندین مورد که سفت شدن پوست یا ناراحت بودن آن مشاهده شده است، در مدت زمان کمتر از 2 ساعت مشکل رفع شده است.

درمان وزوز گوش با تحریک مغناطیسی مغز در کلینیک تهران RTMS

هرچیزی که شما باید راجع به درمان وزوز گوش با آر تی ام اس بدانید را برای شما توضیح دادیم و مطمئنا با فواید این روش درمانی آشنا شده‌اید. استفاده از تحریک الکترومغناطیسی بهترین روش درمان به شمار می‌رود که در کلینیک تهران rtms ما با دستگاه‌های پیشرفته و کادر درمانی حرفه‌ای، این دوره درمانی در دسترس شما است. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره‌های لازم حتما یک تماس با کلینیک برقرار کنید تا سوالات باقی مانده شما پاسخ داده شود.


بیشتر بخوانید: تحریک الکتریکی مغز در تهران 


سخن پایانی

همانطور که در ابتدای مقاله توضیح دادیم، در صورتی که درمان وزوز گوش جدی گرفته نشود، ممکن است نتایج ناگواری مانند عدم تعادل، عصبانیت و عدم تمرکز ذهن و... شما را درگیر کند. پس بهترین راهکار مراجعه هرچه سریع‌تر به یک کلینیک معتبر با پزشکان متخصص و باتجربه است که بتوانند شما را در درمان این عارضه کمک کنند.

وزوز گوش به طور کامل قابل درمان نیست، اما می‌توان با استفاده از روش‌های مختلف آن را مدیریت کرد. درمان‌هایی مانند استفاده از دستگاه‌های کاهش دهنده صدا، مشاوره روانشناسی و تغییر سبک زندگی به کاهش شدت وزوز کمک می‌کنند. در برخی موارد، درمان علت زمینه‌ای (مانند عفونت یا کم شنوایی) می‌تواند علائم وزوز را بهبود بخشد.

داروی خاصی برای درمان وزوز گوش وجود ندارد، اما در مواردی، پزشک ممکن است داروهایی مانند آرام‌بخش‌ها، ضد افسردگی‌ها یا مکمل‌هایی مانند روی و ویتامین B12 تجویز کند. این داروها به کاهش استرس و بهبود وضعیت کلی بیماری کمک می‌کند.

بله، استرس یکی از عوامل اصلی تشدید وزوز گوش است. استرس می‌تواند توجه فرد به صدای وزوز را افزایش داده و آن را آزاردهنده‌تر کند. مدیریت استرس با استفاده از تمرینات مدیتیشن، یوگا و مشاوره روانشناسی می‌تواند به کاهش اثرات وزوز کمک کند.

همچنین بخوانید
علائم اختلالات خوردن چیست ؟ علل ابتلا به اختلال خوردن | علائم اختلالات تغذیه ای و روش های درمان اختلال خوردن
اختلال نشخوار فکری چیست ؟ علائم نشخوار ذهنی و علل ایجاد آن | آیا نشخوار ذهنی درمان دارد؟ چه روش هایی برای مقابله و درمان نشخوارهای فکری وجود دارد
سردرد چیست ؟ انواع سردرد به چند دسته تقسیم می شوند؟ آیا سردرد خطرناک است ؟ روش های درمان سردرد که باید بدانید
اختلالات شخصیتی چیست ؟ آشنایی با انواع اختلال شخصیت | دسته بندی بیماری های شخصیتی | روش های درمان انواع اختلال شخصیت

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: